söndag 11 november 2012

Adventskalender med te!

Hej på er!

Nu är det hör tid att börja tillverka adventskalender för den som är sugen!
Jag älskar julen och alla förberedelser och den  mysiga stämningen. Vad passar bättre än en adventskalender med te till alla fikastunder?Jag har använt mig av den här mallen när jag har gjort min kalender, fast jag har anpassat måtten efter mina tepåsar. Mina mått är 6,5 x7,5 cm.

Jag har använt röd cardstock för att vika lådan. På sidorna har jag fäst bitar av detta pappret från You Do som jag har ramat in med ett grönt papper som jag hade hemma.
Jag har knytit detta röda organzaband (som finns i butiken) runt lådan och sedan fäst den här röda rosen och en liten metallgran (som finns i butiken) i bandet.


På locket har jag satt en grön blomma, en spetsblomma, en silverblomma och till sist en röd ros. Jag har också skrivit ut "tekalender" med min dymo och fäst ett rött utstansat hjärta bakom.


Jag har valt att använda mig av 12 olika tepåsar och så har jag lagt i 2 av varje sort i kalendern. På varje tepåsförpackning har jag satt ett utstansat hjärta med en siffra stämplad på tagit bort den lilla pappersbiten som hänger i änden av tepåsen och ersatt den med ett likadant hjärta.


Om du vill variera din tekalender så varför inte byta ut hjärtan mot tags?


Vill du fixa ännu mer så skriv någonting på baksidan av varje hjärta/tag. T.ex någonting att göra just den dagen eller vad du kan förbereda inför julafton just den dagen?


Lycka till med era tekalendrar nu! Det kommer att vara en uppskattad present så här i höstrusket! Någonting mysigt att se fram emot.

Har du tur så är det kanske du som får öppna dagens tepåse på Scrapbookeriet om du kikar in någon dag i December, där denna kalendern kommer att finnas!

Ha det nu så gott tills vi hörs igen!
Kram Mimi

1 kommentar: