fredag 27 april 2012

Änglar finns....

Hej på er!

Vart är våren?????
Jag håller tummarna för att det blir lite vårvärme ute nu under långhelgen! Mina vilostolar längtar ut till altanen och jag efter att sitta i en av dom........

I dag visar jag två alster. Ett färdigt och ett under arbete....
Vi börjar med det färdiga alstret!
Jag började med att klippa ut bilden med de tre änglarna ur detta pappret från Pion Design. Resten av pappret använde jag till bakgrunden och den stora vimpeln bakom motivet. Som kortbas har jag använt ett teracottafärgat cardstock och bakom motivet har jag satt ett brunt papper som ser ut som skinnimitation och ett tunnt nät som finns i butiken! En bit wellpapp fick också plats.
Längst upp har jag häftat fast bitar av detta sidenbandet och nere i högra hörnet har jag fäst fast tre "luddiga" brads. Jag har stämplat "änglar finns", som passade så bra till bilden.
Jag har skurit ut alla tre blommorna på en gång!!!!! ur den här dien från Tim Holtz! den rekommenderar jag starkt! Mitt i blommorna har jag satt en brad som jag har täckt med pearlfärgad akrylfärg, som jag även har duttat på lite överallt på kortet.
Bakom blommorna sitter dessa blad som jag först färgade in med denna distressdynan och sedan sprayade med vatten för att färgen skulle flyta ut lite. Det sticker även fram några grenar från en annan Tim Holtz-die. Uppe i vänstra hörnet har jag limmat fast detta söta lilla hjärtat.
Ovanpå motivet har jag lagt ett lager genomskinligt Crackle Paint och så har jag använt min Ink blending tool för att färga in kanterna med min favorit-distress!
Detta kort kommer så småningom finnas till beskådning i Scrapbookeriets fysiska butik.


......och så projekt nr2!

Del 1
Jag sparar alltid små bitar av mönsterpapper som blir över och försöker använda även dom. Detta är ett perfekt projekt om man vill göra slut på sina spillbitar!
Efter att ha kikat runt på nätet blev jag så sugen på att testa att göra ett "paperbag-album". Jag sökte på You Tube och hittade några olika beskrivningar, så jag satte igång......
Jag har gjort färdigt stommen och utsidan, men kommer att fortsätta fylla på innehållet allt eftersom spillbitshögen blir större....
Tanken är att Susanne ska kunna sätta in bilder på vad som hänt på Scrapbookeriet under året.
Mönsterpappret från Kaiser Kraft blev över efter detta inlägget, då jag använde den andra sidan. Uppe i hörnet har jag satt fast svarta blommor (som finns i butiken) med hjälp av dessa brads tillsammans med kvistar från en Tim Holtz-die och dessa bladen. Runt om har jag satt lite bling.
Basen är gjord av svart cardstock och jag har även skrivit "scrapbookeriet 2012" med små bokstavsstickers och fäst fast en liten ram jag hade hemma nere i hörnet.
Jag har skurit ut bokryggen och dekorationen ovanpå ur grungepaper för att sedan måla dom med svart akrylfärg och sedan embossa med svart embossingpulver. De är fastsatta med skruv-brads.
Kanterna är infärgade med svart dyna.
Runt bokryggen har jag knutit fast tofsar och fäst fast några dekorationer.
det sista jag gjorde var att spraya med guldfärgad mist!
Förtsättning följer.......

Är det fortfarande någon som läser? Det var värst vad detta blev långt........
Hoppas att jag lyckades inspirera någon av er!
Jag hoppas att ni får en underbar helg med några extra dagars ledighet!

Kram Mimi

2 kommentarer:

  1. Jättefina alster! Å jo klart man orkade läsa hela inlägget :)
    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Vad fint!
    Skall bli roligt att se fortsättningen också. Kram

    SvaraRadera